“La Narració Oral produeix una abraçada col·lectiva “

El lema d’aquest any, ‘Trobem-nos en els Contes’, és una cita, una invitació a acostar-nos, a contactar, a abraçar-nos l’ànima malgrat la distància”, explica Rubén Martínez, director del 12è Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots, que del 18 al 23 d’octubre es renova amb la intervenció de conta-contes que participen per primera vegada. Tota la programació està en www.muntdemots.org

La 12a edició de Festival Munt de Mots, que se celebrarà a 30 llocs diferents de Barcelona, ​​Gavà, Terrassa i Cardedeu, convoca aquest any a més de 20 narradors orals de Colòmbia, Xile, Guatemala, Veneçuela, País Basc, Castella i Lleó, València i, per descomptat, Catalunya. Per al seu director, el veneçolà Rubén Martínez Santana, aquesta edició resulta especialment necessària: “No cal dir que en temps de pandèmia és imperatiu defensar i conservar els espais de cultura i creació, sobretot si són espais de trobada, de contacte amb l’art, amb la imaginació. Volem, a través dels contes, tornar a abraçar-nos col·lectivament “.

Del 18 al 23 d’octubre, a més de continuar reforçant la seva consolidació i la de la narració oral a la ciutat, el Festival continuarà oferint espais per a la participació de qualsevol persona que vulgui explicar un conte, a través dels espais “Jam de Contes” , “Narrín Narren” i “Contes Instantanis”. Així mateix, ha programat tres conferències i un taller -tots virtuals- des del Centre d’Interès a la Narració oral, fundat conjuntament amb la Biblioteca Vila de Gràcia, amb accés lliure des de les xarxes socials.

“Hem superat el repte que va suposar l’any 2020, entre activitats presencials i virtuals, fent gala d’una virtut molt pròpia de la narració oral: l’adaptabilitat. Aquest any sembla que el món comença de nou i per això aquesta edició és ‘inèdita’ , amb noves veus que ens visiten o participen oficialment al Festival per primera vegada “, aclareix Martínez Santana. “L’experiència guanyada l’any passat ens va ensenyar a fer un festival ple de reptes. El públic no només ens va acompanyar en aquest projecte, sinó que ho va agrair especialment. Nosaltres també ho agraïm”.

Tota la programació del 12è Festival de Narració Oral de Barcelona, ​​Munt de Paraules 2021, està disponible a www.muntdemots.org