Quan al Ton i Guida se’ns diu que comença el confinament, ens trobem que d’entrada no hem acabat els nostres tallers trimestrals, que tenim moltes activitats que s’han de suspendre o ajornar, i que en principi la situació no ha de durar més de dues setmanes, així que, de bones a primeres, no ens plantegem oferir tallers o activitats online, sinó que apostem per fer quelcom diferent, que és que els continguts de la web els generin les usuàries del Ton i Guida. Així neix la iniciativa “el Ton i Guida a Casa Teva”, en la qual és la gent que participa, o les entitats i grups que formen el centre, artistes i amigues que ens comparteixen cultura, etc, qui va aportant el material que en un principi va omplint la nostra web. Des del casal infantil fins a artistes de circ, passant per les veïnes que ens comparteixen les seves receptes de cuina, la pàgina del TiG es va nodrint de les iniciatives que la gent ens fa arribar, i són tant vàlides les iniciatives que venen de veïnes particulars com les que venen de grans equipaments com l’Ateneu de Nou Barris, tot i que és cert que en molts moments vam ser l’equip de treballadores del TiG qui vam “perseguir” alguna gent per a convidar-los a participar.

Fer tot això no va ser fàcil, ja que vam haver d’aprendre a fer servir el Youtube i crear un canal nou, vam haver d’aprendre a editar vídeos i com enviar-los, ajustant-ho tot a les possibilitats de la nostra pàgina web i a compartir-ho tot des de les nostres xarxes socials. De fet, com a treballadores hem hagut d’aprendre a fer servir aquestes tecnologies d’una forma molt més àmplia a com ho havíem fet fins ara, i a tenir paciència cada cop que ens equivocàvem o les coses no ens sortien com preteníem.

Paral·lelament, apareix al barri una Xarxa de Suport Mutu com a iniciativa comunitària i veïnal. Roquetes és un dels barris més castigats per la pandèmia, i molta gent pateix molts problemes (com per exemple dificultats per anar a comprar) o bé no aconsegueix superar la COVID-19, així que es fa molt necessari que els veïns i veïnes s’organitzin en una xarxa de voluntàries a la qual ajudem a visibilitzar i potenciar a través d’aquests nous canals de comunicació que mica en mica anem generant. Per exemple, a la web del TiG sempre hi ha hagut la última versió més actualitzada de la Guia de Recursos del Barri, que s’ha anat actualitzant amb les diferents iniciatives i serveis que han anat apareixent